Vanuit welke achtergrond ben je bij de cursus Ambassadeur Leefbare Stad uitgekomen?
Na mijn studie aan de RHSTL in Boskoop en bijna 30 jaar ervaring in de groenaannemerij ben ik in 2018 gestart met Smid Verbindt. Van daaruit word ik ingehuurd voor advies en verbinding in projecten. Met de opgedane ervaring in combinatie met de opleiding Ambassadeur Leefbare Stad lever ik mijn opdrachtgevers meerwaarde door de integrale benadering van projecten waar leefbaarheid en klimaatbestendigheid van belang zijn.
Waarom heb je besloten om de cursus Ambassadeur Leefbare Stad te volgen?
De cursus bood voor mij een meerwaarde als het gaat om integraal werken en uitbreiding van mijn netwerk. Die verwachting is nog sterker vervuld dan ik had verwacht. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de kwaliteiten van de cursisten met betrekking tot ambassadeurschap. Daar heb ik nog regelmatig profijt van. Mooi te zien was ook de ontwikkeling binnen de groep en als groep. Nog regelmatig is er contact.
Kun je de kennis in de praktijk toepassen? Is er een duurzaam en natuurinclusief project waar je bijzonder trots op bent?
De opgedane kennis zit niet alleen in de feitelijke kennis, maar ook – en misschien wel vooral – in het integraal denken in een project. Het denken vanuit de vraag van je opdrachtgever en de stakeholders in het project. Deze brede zicht helpt het project en vaak ook het budget. Na de opleiding ben ik betrokken geweest bij diverse vergroeningsprojecten. In elk project zit wel een beetje trots, maar ik krijg vooral energie van de werkwijze die ik heb kunnen kiezen dankzij de cursus. Die helpt de projecten echt vooruit.
Wil je ook een Ambassadeur Leefbare Stad worden? Bekijk dan onze speciale pagina over deze 9-daagse cursus of meld je direct aan bij Hogeschool Van Hall Larenstein. In december 2020 gaat de vijfde lichting alweer van start.