Kun je iets over je achtergrond vertellen?
Ik heb de hoveniersopleiding gevolgd op de middelbare agrarische school in Rijswijk en ben in 1993 als hovenier in de buitendienst begonnen bij Aardoom Hoveniers, het bedrijf van mijn vader Huibert Hendrik Aardoom.
Een van de voordelen van onze 225 jaar lange historie is dat we goed beseffen dat we rentmeesters zijn. We geven deze aardbol door aan volgende generaties. Duurzaam tuinieren zit ons dan ook in het bloed. Het komt er in de praktijk op neer dat we werken met milieubewuste materialen en machines en dat maatschappelijk ondernemen voor ons vanzelfsprekend is.
Bewijzen dat onze aanpak werkt zijn er te over. Op de eerste plaats is daar natuurlijk onze leeftijd. Zonder kwaliteit te leveren houd je het geen 225 jaar vol. Daarnaast zijn we Exclusive Partner van De Tuinen van Appeltern, duurzame professional bij NL Greenlabel, energetisch hovenier bij FeelGood Garden en ecologisch hovenier bij De Wilde Weelde en is het Veiligheid Certificaat Aannemingsbedrijven (VCA) een bewijs dat we zuinig zijn op onze mensen. Hierdoor bent u bij Aardoom Hoveniers verzekerd van gegarandeerd vakmanschap en kwaliteit! Verder zijn we aangesloten bij branchevereniging VHG en zijn we Tuingeluk-coach.
Waarom heb je besloten om de cursus Ambassadeur Leefbare Stad te volgen?
Om een leefbare stad of leefbaar gebied te realiseren is een integrale aanpak en samenwerking nodig tussen alle belanghebbenden. Helaas is dat niet vanzelfsprekend en blijkt dit in de praktijk een grote uitdaging te zijn. Om resultaten te kunnen bereiken zijn er mensen nodig die kunnen inspireren, toerusten en verbinden om zo samenwerking op gang te brengen tussen partijen. Om dit nog beter in de vingers te krijgen heb ik de cursus Ambassadeur Leefbare Stad gevolgd.
Kun je de kennis in de praktijk toepassen? Is er een duurzaam en natuurinclusief project waar je bijzonder trots op bent?
Ik inspireer het liefst mijn medemensen over de waarde van levend groen en natuur in de stad. Als ontwerper van de groene leefomgeving heb ik al vele mensen mogen inspireren tot het realiseren van een mooie groene leefbare tuin, park of leefgebied. Hierin neem ik de energetische aspecten van een gebied mee om de aanwezige natuurlijke waarden nog beter in balans te brengen. Verder heb ik “Natuurlijk Spelen Voor Honden” ontwikkeld en met dit concept een aantal tuinen voor honden gerealiseerd bij dierenopvangcentra. Dit concept heb ik recent door vertaald naar een tuin voor egels bij Egelopvang Papendrecht. In 2017 heb ik een ontwerp gemaakt van een project voor natuurlijk spelen in Zwijndrecht waarbij alle aanwezige materialen zijn hergebruikt. Daarbij heb ik een ontwerp gemaakt van een ‘Circulair Steltenpad’, een speeltoestel in de openbare ruimte waarbij alle aanwezige rubberen tegels van de oude speeltuin zijn hergebruikt om een nieuw speelobject te kunnen maken. Dit project is gelabeld met NL Greenlabel A.
Verder ben ik door mijn Griekse achtergrond geïnspireerd geraakt tot het maken van tuinen in mediterrane sferen. Inmiddels hebben wij bij Aardoom Hoveniers al vele mooie Grieks-Mediterrane tuinen mogen maken, tot in Griekenland aan toe! Ook hierin laat ik me inspireren door de schoonheid en kracht van de natuur. Inmiddels passen deze tuinen uitstekend bij het thema van klimaatbestendig groen waarbij hittebestendige planten steeds meer nodig zijn. Met de kennis die we hierin heb opgebouwd kunnen we een mooie bijdrage leveren aan het verder vergroenen, klimaatbestendig en leefbaar maken van Nederland en andere gebieden!
Wil je ook een Ambassadeur Leefbare Stad worden? Bekijk dan onze speciale pagina over deze 9-daagse cursus of meld je direct aan bij Hogeschool Van Hall Larenstein. In september 2020 gaat de vijfde lichting alweer van start.