Nieuws & blog
Flux d’eau heeft zich aangesloten bij het partnernetwerk van NL Greenlabel. Dit bedrijf van ondernemer Michael Flux heeft een systeem ontwikkeld om op een eenvoudige manier 50% drinkwater te besparen. Dat is belangrijk, want in de nabije toekomst dreigt een drinkwatertekort in Nederland.
Traditionele bedrijventerreinen hebben vaak een mistroostig karakter: veel verharding, weinig zicht op groen en geen ruimte voor natuur. Kortom, een plek waar je liever niet langer verblijft dan strikt noodzakelijk. Het vergroenen en klimaatbestendig maken van bedrijventerreinen is daarom een flinke opgave, maar ook een waarmee veel winst te behalen valt. De gemeente Velsen is met deze uitdaging aan de slag gegaan op het bedrijventerrein Haven IJmuiden. De eerste stap: een nulmeting met de methodiek van het NL Gebiedslabel
Op universiteiten door heel Nederland worden de duurzame denkers van de toekomst opgeleid. Deze kennisinstituten zijn dé bron van de nieuwe concepten en innovatieve technieken die ons moeten helpen om een duurzamere wereld te realiseren. Studenten en medewerkers verlangen dan ook naar een groene en duurzame studeer- en werkomgeving. Vandaar dat universiteiten druk bezig zijn met het verduurzamen van hun eigen terreinen. In dit artikel lees je hoe NL Greenlabel universiteiten ondersteunt bij het ontwikkelen van een groene en duurzame campus. Dit doen we door inzicht te geven in de integrale duurzaamheid van campusterreinen.
MEGHELEN, 11 februari 2025 – De oprichters van NL Greenlabel, Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra, lanceren op vrijdag 14 februari The Greenlabel Institute. Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie zet deze stichting zich in voor toekomstbestendige leefomgevingen wereldwijd. The Greenlabel Institute maakt duurzaamheid inzichtelijk en haalbaar door klimaatlabels te verstrekken die gevalideerd zijn door een Wetenschappelijke Raad van Advies. De labels helpen bedrijven, overheden en organisaties om aantoonbaar duurzame keuzes te maken.
Carbon Neutral Initiative (CNI) is een van de nieuwe partners van NL Greenlabel. Twee enthousiaste ondernemers, Robert van der Luijt en Peter-Paul Laarhuis, zijn de drijvende krachten achter dit jonge bedrijf. Ze worden gedreven door dezelfde missie: het permanent verwijderen van CO₂ uit de atmosfeer en het realiseren van duurzame oplossingen die impact maken.
Na eerder al in het Algemeen Dagblad zijn visie te hebben gegeven over de noodzaak om ecologen bij woningbouw te betrekken, heeft dagblad Trouw Nico gevraagd zijn standpunten toe te lichten. ‘Denk tijdig na over natuurzones rond woningbouw, dan hoeft dat ene beschermde plantje of diertje geen roet in het eten te gooien.’
Toekomstbestendige gebiedsontwikkeling vraagt om innovatieve tools die complexe vraagstukken rond klimaatadaptatie, biodiversiteit en gezondheid inzichtelijk maken. De Digital Twin bewijst zich als onmisbare procestool voor gemeenten en provincies, zoals blijkt uit een pilot in Gelderland. Met concrete voordelen zoals kortere doorlooptijden, kostenbesparing en gestandaardiseerde inzichten, toont deze technologie haar potentieel om duurzame en integrale keuzes te faciliteren. Is jouw gemeente klaar voor de toekomst?
Woningbouwprojecten worden te vaak stilgelegd uit angst een beschermde dier- of plantensoort te verjagen. Vleermuizen, steenmarters of zelfs een zeldzame plant als de Grote Leeuwenklauw zijn nogal eens spelbreker. Het eindresultaat pakt voor de natuur als geheel juist slechter uit. Dat stelt mede-oprichter Nico Wissing van NL Greenlabel.