Nieuws

Schakel in op 31 oktober om 16.00 uur voor een live talkshow over de waarde van groen in de leefomgeving en de lancering van een nieuw platform: het Register Duurzame Leefomgeving!

Talkshow over de waarde van groen en het Register Duurzame Leefomgeving

Nieuws

Schakel in op 31 oktober om 16.00 uur voor een live talkshow over de waarde van groen in de leefomgeving en de lancering van een nieuw platform: het Register Duurzame Leefomgeving!

Op 31 oktober vindt om 16 uur een online talkshow plaats onder leiding van Coen van Rooyen (woningbouwersnl.nlmet belangrijke gasten uit de bouw-, vastgoed- en groensector. Thema van de talkshow is de waarde van groen en de noodzaak om dit meetbaar te maken. Ook zal het Register Duurzame Leefomgeving feestelijk worden gelanceerd. Op dit nieuwe digitale platform kunnen bouwers, ontwikkelaars en vastgoedpartijen de kwaliteit van de buitenruimte snel inzichtelijk maken voor hun eigen gebieden.

Coen van Rooyen zal in Circl in gesprek gaan met Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel), Arne Weverling (VHG), Harwil de Jonge (Heijmans), Bas Rutten (ABN Amro), Simon Bos (idVerde), Rob de Wit (Provincie Zuid-Holland) en Jeroen van Valen (Sectie 5). Het gesprek is live online te volgen.

Groen levert een belangrijke bijdrage aan het opvangen van hittestress, wateroverlast en gezondheidsproblemen. Maar hoe maak je die bijdrage meetbaar en inzichtelijk? Welke ontwikkelingen zijn er op dit vlak? En hoe komt die waarde terug in de taxatiewaarde en de boekhouding? Over deze vragen gaan de experts met elkaar in gesprek.

Tijdens de talkshow wordt tevens het Register Duurzame Leefomgeving op feestelijke wijze gelanceerd. Deze nieuwe tool geeft snel inzicht in de kwaliteit van groen, klimaatadaptatie en een gezonde leefomgeving voor geselecteerde gebieden. Dat is met name interessant voor partijen met meerdere gebieden in hun portefeuille, zoals vastgoedbeheerders, bouwers en ontwikkelaars.

Initiatiefnemer NL Greenlabel wil met dit platform invulling geven aan hun ambitie om de waarde van groen in de leefomgeving te verdubbelen per 2030.

Het online evenement op 31 oktober van 16 tot 17 uur kan worden bijgewoond via deze link.