Op zoek naar duurzame producten en planten voor de buitenruimte? → Bekijk de catalogus |

Nieuws

Partnerbijeenkomst bij JUB Holland en Keukenhof

Nieuws

Als netwerkorganisatie is het van essentieel belang elkaar fysiek te kunnen ontmoeten. Zodra je je aansluit bij een netwerkorganisatie doe je dit immers om verbinding te kunnen leggen en te kunnen samenwerken met anderen. Op 20 april hebben 43 partners binnen ons netwerk elkaar eindelijk weer live kunnen ontmoeten en spreken. Ilse Tangelder doet verslag van een geslaagde bijeenkomst.

Op een zonovergoten voorjaarsdag waren we te gast bij onze partner JUB Holland en werden we ontvangen in een sfeervolle ruimte met een zeer uitgebreide lunch. Na een verwelkoming van NL Greenlabel-oprichter Nico Wissing nam Robbert Uittenboogaard de leiding over het programma van het eerste gedeelte van de middag en werden we in drie groepen verdeeld.

Enkele deskundige medewerkers vertelden ons meer over het kweken van de bollen; hoe zorgen zij er specifiek voor dat een tulp, van oorsprong afkomstig uit Turkije, het hier zo goed doet? Welke uitdagingen zijn er op het gebied van schimmels, virussen en bacteriën? Wat gebeurt er precies in de bewaarcel en hoe ga je om met veranderende omstandigheden?

Proefvelden bij JUB Holland

We hebben een proeftuin bekeken waar verschillende bollen waren geplant i.c.m. zadenmengsels van partner Cruydt-Hoeck en ook kregen we een kijkje achter de schermen van de kwekerij.

Na deze boeiende en interessante uitleg hebben we onze weg vervolgd naar de Keukenhof. Hier werden wij in de Oranje Nassauzaal welkom geheten door directeur Bart Siemerink. Bart heeft ons meegenomen in de wereld van Keukenhof en vragen beantwoord van partners, bijvoorbeeld over hergebruik van de beplanting na sluiting van Keukenhof.

De natuurlijke NL Greenlabel-tuin op de Keukenhof in volle voorjaarsbloei

Na het bekijken van de inzending van JUB Holland en NL Greenlabel heeft ieder zijn of haar weg kunnen vervolgen.

Wij kijken terug op een informatieve, positieve en fijne dag! Onze speciale dank gaat uit naar: Lenneke Kaptein voor de organisatie bij JUB Holland en Robbert Uittenboogaard, Bart Siemerink en Martine de Ridder voor hun enorme gastvrijheid. En natuurlijk dank aan alle aanwezige partners; er hing een positieve sfeer en we danken jullie hartelijk voor jullie tijd en komst.

Ilse Bomhof (i.bomhof@nlgreenlabel.nl)