Nieuws

Met het HUGSI-platform inventariseert Husqvarna wereldwijd de meest groene steden. Vanaf 2021 zal NL Greenlabel met kennis en ervaring het HUGSI-platform gaan verrijken.

NL Greenlabel gaat kwalitatief bijdragen aan HUGSI

Nieuws

Met het HUGSI-platform inventariseert Husqvarna wereldwijd de meest groene steden. Vanaf 2021 zal NL Greenlabel met kennis en ervaring het HUGSI-platform gaan verrijken.

Al meer dan 330 jaar levert Husqvarna producten voor bos, park en tuin aan professionals. Maar Husqvarna is veel meer dan een marktleider op het gebied van hoogwaardige machines voor groenonderhoud. Het Zweedse bedrijf is zeer betrokken en actief bij de transitie naar een duurzame, groenere wereld. Met HUGSI (Husqvarna Urban Green Space Index) inventariseert Husqvarna de ontwikkeling van groene steden wereldwijd. En hierbij gaat NL Greenlabel helpen! Want in een geïntensiveerde samenwerking met premium partner Husqvarna zal NL Greenlabel vanaf 2021 met kennis, ervaring en tools het HUGSI-platform gaan verrijken. Of zoals Ulf Axelsson Lejon, Vice President Digital Innovation, Husqvarna Group het zegt:

‘Adding NL Greenlabel as a partner will contribute with vital knowledge, experience and network to add qualitative sustainability services ontop of the quantitative HUGSI data.’

NL Greenlabel is verheugd met deze uitbreiding van de samenwerking met Husqvarna, die betekent dat NL Greenlabel hiermee kennis en tools internationaal kan ontsluiten. Mede-oprichter Lodewijk Hoekstra:

‘De samenwerking tussen NL Greenlabel en HUGSI is en belangrijke stap naar de toekomst. Het vergroenen van steden is wereldwijd hét thema in de strijd tegen klimaatverandering, luchtverontreiniging en het ontwikkelen van een leefbare, gezonde omgeving. Maar vergroenen betekent niet automatisch verduurzamen. Door duurzaamheid echter meetbaar te maken kunnen de juiste keuzes worden gemaakt bij het ontwerpen en beheren van de leefomgeving.’

De nieuwe service wordt begin 2021 gelanceerd met Nederland als eerste focusmarkt en daarna verder uitgerold. HUGSI zal zich blijven ontwikkelen met het toevoegen van diensten en kennis, om zo het platform zo relevant mogelijk te maken voor groene professionals. Nieuwe internationale partners zullen in deze context aan het platform worden toegevoegd.

Op 1 december a.s. organiseert Husqvarna voor duurzame groenprofessionals het internationale online event Living Green City. Klik hier voor info en inschrijving.

VIDEO – HUGSI, de Husqvarna Urban Green Space Index

Lees ook het persbericht (Engels)