De toekomstbestendige concepttuinen van GesselGroen

Hoveniersbedrijf GesselGroen ontwierp vijf concepttuinen voor een nieuw duurzaam bouwconcept van Heijmans. De tuinen moesten natuurinclusief zijn en elk een eigen sfeer en karakter krijgen. Dankzij hulp van NL Greenlabel heeft GesselGroen vijf unieke, duurzame ontwerpen gemaakt, alle vijf voorzien van het NL Tuinlabel A. Met de concepttuinen inspireert Heijmans de toekomstige bewoners tot duurzame keuzes, passend bij het natuurinclusieve woonconcept.

GreenMax faciliteert natuur in de stad

In ons dichtbevolkte land is ruimte schaars. Met name binnenstedelijk is er weinig ruimte voor groen, terwijl we juist meer groen nodig hebben om onze steden leefbaar te houden. GreenMax is een bedrijf dat oplossingen biedt voor groen in een stedelijke omgeving. Door constant te innoveren worden duurzame producten ontwikkeld die bijdragen aan een toekomstbestendige leefomgeving. Eén van deze innovaties is het Tree-Parker systeem bekroond met een NL Productlabel A.

Hoe Heijmans en NL Greenlabel werken aan een gezonde leefomgeving én een gezonde businesscase

Heijmans heeft hoge ambities als het gaat om duurzaamheid. De ontwikkelaar wil dat alle gebiedsontwikkelingen bijdragen aan een gezonde, biodiverse en duurzame leefomgeving. Maar hoe toon je dat aan?

Uitslag Groene Stad Challenge 2022

De uitslag van de Groene Stad Challenge editie 2022, een initiatief van Sweco, Husqvarna en NL Greenlabel, is bekend. In deze tweede editie lieten 123 – waaronder 20 nieuwe – gemeenten zich analyseren op de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom. De groenste stad van Nederland is het Drentse Assen. Daar bestaat bijna 60% van het oppervlak uit groen. Bloemendaal in Noord-Holland is nog steeds het groenste dorp van Nederland. Voor de Groene Stad Challenge is het groen en groenpotentieel in de woonomgeving van ruim 6,7 miljoen inwoners in 698 plaatsen en 4.430 Nederlandse buurten in kaart gebracht.

Geslaagde NL Professionals meeting bij Van Triest in Epe

Het verbinden van de partners onderling is een van de speerpunten van NL Greenlabel. Daarom worden er geregeld bijeenkomsten georganiseerd om diverse groepen partners te inspireren en te informeren. Op 7 februari vond de eerste NL Professionals meeting van 2023 plaats bij Hoveniersbedrijf Van Triest in Epe. Relatiemanager Ilse Bomhof doet verslag.

Urban rewilding in een notendop: een nieuwe blik op ‘onkruid’

Beau Lagarde is specialist op het gebied van Urban Rewilding in compact stedelijk gebied. Hij legt uit wat dit inhoudt en hoe spontane begroeiing op een kostenefficiënte manier kan helpen om de biodiversiteit terug te brengen in stedelijke gebieden.

Even voorstellen: Dakbloemenweide

Een van de nieuwe partners in het netwerk is Dakbloemenweide. Dit jonge bedrijf uit Zwolle is het geesteskind van ondernemers Marina Bosman en Joost Vlot. Sinds 2017 biedt Dakbloemenweide een innovatief groendak-concept op basis van een hoogwaardige mix van bloeiende inheemse planten.

Stadsnatuur ontwikkelen – Land van Dico is meetbaar duurzaam

Het liefst borg je natuur meteen bij de start van een gebiedsontwikkeling. Alleen zo benut je alle kansen om biodiversiteit te versterken en maak je een gebied integraal klimaatadaptief, stellen NL Greenlabel en Heijmans. Ver in de planfase van ‘Land van Dico’ lukte het hen ook ruimte te maken voor groen en blauw. Ontwikkelaar Robert-Jan van Gerven van Heijmans laat Lodewijk Hoekstra en Steven Kamerling zien hoe hun plannen hebben uitgepakt.

Even voorstellen: Teun van der Starre van Van der Starre Group

Een van de nieuwe partners in het netwerk is Sam Groofing. Dit bedrijf produceert een uniek systeem voor groene daken, bestaande uit hoogwaardige plugplanten die afkomstig zijn uit de eigen kwekerij en zich van elkaar onderscheiden in blad- en bloemkleur, bladgrootte en groeiwijze. Directeur Hanneke Kohlmann Stelt zich voor en vertelt over de innovatieve producten van Sam Groofing.

Even voorstellen: Hanneke Kohlmann van Sam Groofing

Een van de nieuwe partners in het netwerk is Sam Groofing. Dit bedrijf produceert een uniek systeem voor groene daken, bestaande uit hoogwaardige plugplanten die afkomstig zijn uit de eigen kwekerij en zich van elkaar onderscheiden in blad- en bloemkleur, bladgrootte en groeiwijze. Directeur Hanneke Kohlmann Stelt zich voor en vertelt over de innovatieve producten van Sam Groofing.