Nieuws

De 3-30-300 regel is een makkelijk te hanteren stelregel voor stedelijke vergroening. In dit webinar vertelt bedenker Cecil Konijnendijk meer over de achtergrond en wereldwijde toepassing van de regel en leer je hoe de regel is geïmplementeerd in de methodiek van NL Greenlabel.

Webinar “The 3-30-300-rule”

Nieuws

De 3-30-300 regel is een makkelijk te hanteren stelregel voor stedelijke vergroening. In dit webinar vertelt bedenker Cecil Konijnendijk meer over de achtergrond en wereldwijde toepassing van de regel en leer je hoe de regel is geïmplementeerd in de methodiek van NL Greenlabel.

De 3-30-300 regel

De 3-30-300 regel is een concept ontwikkeld door Dr. Cecil Konijnendijk, expert op het gebied van stedelijke vergroening en oprichter van het Nature Based Solutions Institute. In dit webinar vertelt hij meer over de achtergrond en wereldwijde toepassing van de regel. De regel is gebaseerd op een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek en gecomprimeerd tot drie eenvoudig te hanteren principes:

  1. 3 bomen: Vanuit elk huis zouden mensen minstens drie bomen moeten kunnen zien. Dit helpt om de zichtbare groenvoorziening in stedelijke gebieden te vergroten, wat kan bijdragen aan een verbeterd psychologisch welzijn en een gevoel van verbondenheid met de natuur.
  2. 30% bladerdak: In elke wijk zou minstens 30% van het gebied bedekt moeten zijn met een bladerdak van bomen. Dit bevordert niet alleen de biodiversiteit en de luchtkwaliteit, maar helpt ook bij het verminderen van de stedelijke hitte-eilandeffecten en het bieden van schaduw.
  3. 300 meter: Niemand zou verder dan 300 meter van de dichtstbijzijnde groene ruimte moeten wonen. Dit zorgt ervoor dat alle bewoners gemakkelijk toegang hebben tot natuurgebieden, wat recreatieve mogelijkheden biedt en bijdraagt aan fysieke en mentale gezondheid.

Implementatie in Tygron en de methodiek van NL Greenlabel

Dit webinar gaat in op de manier waarop de inzichten van de 3-30-300 regel zijn geimplementeerd in de werkwijze van NL Greenlabel. Florian Witsenberg (Tygron) gaat in op de wijze waarop de ‘digital twin’ omgeving van Tygron de effecten van de regel zichtbaar maakt. Maarten Alberse (NL Greenlabel) legt uit hoe de regel is verwerkt in de methodieken van NL Greenlabel en geeft voorbeelden van praktische toepassingen. Frank del Gatto en Lodewijk Hoekstra vertellen meer over de achtergronden.

NB. De voertaal van dit webinar is Engels.   

Sprekers

Sprekers in dit webinar:

  • Frank del Gatto, directeur NL Greenlabel (gastheer)
  • Dr. Cecil Konijnendijk, bedenker van de 3-30-300 regel en directeur Nature based Solutions Institute
  • Maarten Alberse, procesmanager digitalisering bij NL Greenlabel
  • Florian Witsenberg, oprichter Tygron
  • Lodewijk Hoekstra, oprichter NL Greenlabel

Wil je dit interessante webinar terugkijken? Vul dan onderstaand formulier in en je wordt binnen 5 seconden automatisch doorgestuurd.

Vul uw gegevens in en bekijk het webinar