In 2020 heeft NL Greenlabel de Nationale Tuincheck gelanceerd: een gratis app waarmee die tuinbezitters eenvoudig door een aantal vragen over hun tuin worden geleid. Vragen als: hoe ga je om met de bodem? Hoe bestrijd je ongewenste insecten en planten? Wat voor tuinafscheiding heb je? Op basis van de antwoorden wordt een score berekend, van A (heel goed) tot G (werk aan de winkel!) en worden tips gegeven. Die tips kunnen bewoners toepassen voor een groenere en fijnere tuin waar mens en dier graag zijn.

Word partner van de Nationale Tuincheck!

De eerste versie van de Nationale Tuincheck is ontwikkeld met support van de Stichting Natuur & Milieu, Vogelbescherming Nederland, Tuinbranche Nederland en Stichting Steenbreek. Daar kunnen nog andere partners bij waarmee we dit handige hulpmiddel voor vergroening van de buitenruimte verder kunnen uitrollen. Daarom zijn we op zoek naar organisaties, overheden en bedrijven die mee willen bouwen aan dit nieuwe platform.

Download de brochure over Nationale Tuincheck

  • Inspireer en informeer uw doelgroep op laagdrempelige wijze
  • Werk actief mee aan de bewustwording voor onze leefomgeving en zet aan tot actie
  • Bevorder de klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen van Nederland
  • Geef zo invulling aan uw MVO-doelstellingen
  • Draag direct bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) 11, 13 en 15

Wilt u meer informatie of de mogelijkheden van een partnerschap bespreken? Neem contact op via het contactformulier of telefonisch 088 – 1001810.

De Nationale Tuincheck is een onafhankelijk, non-commercieel initiatief van NL Greenlabel en komt mede tot stand door samenwerking met onze partners:

Uitreiking NL Tuinlabel

NL Tuinlabel