Nieuws

In de serie Partner in beeld stellen nieuwe partners uit het bedrijvennetwerk van NL Greenlabel zich voor. Deze keer is het de beurt aan Lubbe Lisse, een echt familiebedrijf dat al bijna 125 jaar actief is in de bloembollensector. Waarin onderscheidt dit bedrijf zich en wat is de reden om aansluiting te zoeken bij NL Greenlabel?

Partner in beeld: Lubbe Lisse

Nieuws

In de serie Partner in beeld stellen nieuwe partners uit het bedrijvennetwerk van NL Greenlabel zich voor. Deze keer is het de beurt aan Lubbe Lisse, een echt familiebedrijf dat al bijna 125 jaar actief is in de bloembollensector. Waarin onderscheidt dit bedrijf zich en wat is de reden om aansluiting te zoeken bij NL Greenlabel?

Lubbe Lisse

Wat voor soort bedrijf is Lubbe Lisse en waar ligt jullie expertise?

Lubbe Lisse is een familiebedrijf dat al bijna 125 jaar actief is in de bloembollensector. Onze expertise ligt in het realiseren en onderhouden van kleurrijke groenprojecten, met een focus op langbloeiende bloembollen- en natuurzadenmengsels voor openbare ruimtes, parken en landgoederen. We opereren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Engeland en streven ernaar groenvoorzieningen te creëren die niet alleen esthetische waarde toevoegen, maar ook bijdragen aan biodiversiteit en het verbinden van mensen met de natuur. Dankzij ons machinaal plantproces verhogen we de efficiëntie en verkleinen we tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk.

Hoe zet Lubbe Lisse zich in voor duurzaamheid en milieuverantwoord ondernemen?

We zijn trots op de sterke relaties die we hebben opgebouwd, zowel nationaal als internationaal, en op ons voortdurende streven naar duurzaamheid. Onze samenwerking met duurzame kwekers en onze certificeringen, zoals MPS, EKO, SKAL en PlanetProof, onderstrepen onze toewijding aan milieuvriendelijke productie. Dit geldt ook voor onze logistiek, waarin we investeren in energiezuinige oplossingen en de optimalisatie van transportroutes om onze CO₂-uitstoot te verminderen.

Wat is de rol van het partnernetwerk voor Lubbe Lisse?

Binnen ons partnernetwerk delen we uitgebreide kennis van de bloembollensector en duurzame groenprojecten, evenals logistieke efficiëntie en een klantgerichte aanpak. We kijken ernaar uit om van andere partners te leren, vooral op het gebied van verduurzaming en innovatieve technologieën die bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering. Wij geloven sterk in samenwerking en kennisuitwisseling om onze processen verder te verduurzamen.

Hoe vertaalt Lubbe Lisse hun visie op duurzaamheid naar de praktijk?

Onze visie op duurzaamheid is breed en ambitieus: we willen niet alleen milieuvriendelijk produceren, maar ook langdurige waarde creëren voor onze klanten en de samenleving. Dit vertalen we naar de praktijk door samen te werken met duurzame kwekers en het gebruik van recyclebare en biologisch afbreekbare verpakkingen. Ons streven naar een circulaire economie en duurzame ketens vormt de kern van onze bedrijfsvoering.

Wat onderscheidt Lubbe Lisse in de markt?

Wat ons onderscheidt in de markt, is onze focus op duurzaamheid, gecombineerd met onze klantgerichte aanpak. We bieden bloembollen en zadenmengsels aan die bijdragen aan biodiversiteit, en passen machinaal planten toe om de efficiëntie te verhogen en de ecologische impact te verminderen. Onze sterke banden met gemeenten en overheden, gecombineerd met ons uitgebreide ontzorgings- en nazorgprogramma, maken ons een betrouwbare partner in het realiseren van grootschalige groenprojecten.

Wat is de grootste uitdaging voor Lubbe Lisse op het gebied van duurzaamheid?

Onze grootste uitdaging is het vinden van de juiste balans tussen het leveren van hoogwaardige producten en het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. We zoeken voortdurend naar partners die, net als wij, duurzaamheid centraal stellen. Daarom zijn we partner geworden van NL Greenlabel. Samen werken we aan duurzame oplossingen voor de sector en versterken we onze inspanningen om duurzaamheid verder te legitimeren.

Waarom is het meetbaar maken van verduurzaming belangrijk voor Lubbe Lisse?

Voor ons is het meetbaar maken van verduurzaming essentieel. Dit stelt ons in staat om transparant te zijn naar onze klanten en partners en om onze voortgang te volgen en verbeterpunten te identificeren. GEO-data speelt hierin een belangrijke rol; het biedt ons inzicht in de unieke kenmerken van elk terrein, waardoor we onze projecten kunnen optimaliseren voor efficiëntere uitvoering en betere resultaten, afgestemd op de lokale omstandigheden.

Lubbe Lisse

Lubbe Lisse

+31 252 22 47 77

info@lubbelisse.nl

Akervoorderlaan 5
2161DP Lisse