Nieuws

Geslaagd businessevent voor NL Greenlabel partners

Nieuws

businessevent

Onder het motto ‘Markt maken, doen we samen’ verwelkomden we 16 november jl. een groot aantal partners en Ambassadeurs leefbare stad tijdens ons tweede businessevent van 2024. Dit event stond wederom in het teken van verbinding maken binnen het ‘NL Greenlabel  ecosysteen’, om zo gezamenlijk invulling te geven aan de missie ‘Verdubbeling van de waarde van groen in 2030’.

Na een bijdrage van Lodewijk Hoekstra, waarin hij vertelde over zijn persoonlijke reis van commerciële tv-tuinman naar ‘ earth rewilder’, was er ruimte voor een panelsessie. Deelnemers aan dit  panelgesprek waren Anne Kok (Gemeente Lelystad), Imke van den Boom (BAM Wonen), Sander Braat (Makers van Groenbeleving) en Arne Weverling (Koninklijke VHG). Vanuit verschillende invalshoeken werden ambities en plannen gedeeld. De conclusie van dit onderdeel was dat we meer en eerder moeten samenwerken. Alle stakeholders zitten reeds in het netwerk en we spreken dezelfde taal. Alle kennis is dus in huis om Natuurinclusief te bouwen. De optimistische conclusie: Op basis van een goede samenwerking binnen het ecosysteem van NL Greenlabel, kunnen we theoretisch gezien de woningnood in twee kwartalen natuurinclusief oplossen!

Vervolgens hebben we in diverse workshopsrondes stilgestaan bij de opgaves die er liggen voor scholen, sportparken, bedrijventerreinen en gemeenten. En uiteraard was er voldoende tijd om te netwerken en lekker te eten en te drinken. Voor dit event waren we te gast bij duurzame tapijttegelfabrikant Interface in Scherpenzeel. Duurzaamheidsmanager Janneke Leenaars gaf uitleg hoe zij als beursgenoteerde onderneming de gehele keten duurzaam en meetbaar maken.

Het was een bijzondere middag/avond en we danken dan ook alle partners en relaties voor hun aanwezigheid.

Voor wie er niet bij kon zijn: gelukkig hebben we de foto’s nog!