Op zoek naar duurzame producten en planten voor de buitenruimte? Bekijk de catalogus →

Nieuws

NL Greenlabel is het onafhankelijke label om duurzaamheid in de leefomgeving meetbaar te maken, waarbij groen en biodiversiteit de onderlegger vormen. Het is onze ambitie om samen met onze partners in 2030 de waarde van groen in de bebouwde leefomgeving te verdubbelen. We zijn koploper in Nederland als het gaat om innovatie, kennis en data voor de leefomgeving. En willen actief bijdragen aan een wereld waar mens en natuur meer in balans zijn.

NL Greenlabel is per direct op zoek naar een Full Stack Developer (m/v)

Nieuws

NL Greenlabel is het onafhankelijke label om duurzaamheid in de leefomgeving meetbaar te maken, waarbij groen en biodiversiteit de onderlegger vormen. Het is onze ambitie om samen met onze partners in 2030 de waarde van groen in de bebouwde leefomgeving te verdubbelen. We zijn koploper in Nederland als het gaat om innovatie, kennis en data voor de leefomgeving. En willen actief bijdragen aan een wereld waar mens en natuur meer in balans zijn.

Dienstverband: Fulltime (bij voorkeur 40 uur, minimaal 32 uur)

Over NL Greenlabel
NL Greenlabel is het onafhankelijke label om duurzaamheid in de leefomgeving meetbaar te maken, waarbij groen en biodiversiteit de onderlegger vormen. Het is onze ambitie om samen met onze partners in 2030 de waarde van groen in de bebouwde leefomgeving te verdubbelen.

We zijn koploper in Nederland als het gaat om innovatie, kennis en data voor de leefomgeving. En willen actief bijdragen aan een wereld waar mens en natuur meer in balans zijn.

Ons compacte en gedreven team is aan het uitbreiden om onze ambities en doelen te kunnen realiseren. Daarom zijn wij op zoek naar een full-stack developer die ons digitale ‘label’-platform kan doorontwikkelen en onderhouden. Ook bied je ondersteuning bij de verdere digitalisering van onze organisatie.

Wat kun je verwachten?
NL Greenlabel heeft de afgelopen jaren veel succes geboekt met het ontwikkelen van duurzaamheidslabels, waaronder het NL Gebiedslabel en het NL Terreinlabel. De ontwikkelde labels willen we nog sneller en breder kunnen aanbieden in Nederland, door beter gebruik te maken van ontwikkelde en gedigitaliseerde processen. Met onze partner Tygron ga je samenwerken aan een interactief platform van waaruit de duurzaamheid van een gebied of terrein kan worden bepaald en ontworpen.

Je belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • het meedenken en meedoen in het automatiseren van de huidige werkprocessen;
 • het onderhouden van een database(structuur) via Access (back-end);
 • het (co-)creëren van (interactieve) platforms voor visualisaties en analyses (front-end);
 • het ontsluiten van datastromen van input naar output;
 • het maken van geautomatiseerde rapporten en rapportages; en
 • het ontwikkelen en managen van deze processen.

Wat verwachten we van jou?
NL Greenlabel is op zoek naar een full-stack developer die de missie om Nederland groener te maken een warm hart toedraagt. Iemand die betekenisvol wil zijn, die de uitdagingen van deze tijd kent en kan werken aan de oplossingen. Specifieke groene kennis is geen harde eis. Wel is van belang dat je kennis en ervaring hebt met programmeren en datamanagement. Meer specifiek kun je dan denken aan:

 • Database management (SQL of NoSQL) – geen specifiek systeem vereist, compatibiliteit met veel software preferabel (bijv. MySQL, PostgreSQL, Oracle)
 • Object-oriented programming – kennis op het gebied van OO met één of meer gangbare programmeertalen (bijv. C++, Java, Python, R)
 • Pré: spatial datamanagement – affiniteit met het behandelen van ruimtelijke data is niet noodzakelijk, maar kennis op het gebied van geografische systemen is handig (bijvoorbeeld ArcGIS, QGIS, geospatial libraries in Python/R)

Binnen het digitaliseringsteam is kennis aanwezig op het gebied van MS Access en ArcGIS. Daarnaast worden deep coding en mathematische processen extern uitgevoerd. Begrip daarvan is wenselijk.

Wat bieden wij jou?

 • Je komt te werken in een dynamische functie in een groeiende organisatie met een groene missie, waar plezier in je werk voorop staat
 • Onze cultuur kenmerkt zich door een gezellige en informele sfeer
 • Een marktconform salaris
 • Laptop en telefoon
 • Pensioenregeling
 • 8% Vakantiegeld

Team NL Greenlabel werkt hybride; een tot twee dagen per week werkt het team vanuit het kantoor in Megchelen (Gelderland).

Herken jij jezelf in dit functieprofiel? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Stuur dan je sollicitatiebrief met motivatie en CV naar Prisca van der Wal. Wil je eerst meer informatie over NL Greenlabel? Neem dan contact op met Prisca van der Wal, directeur NL Greenlabel: 06  13 80 78 18. Of mail / bel naar Maarten Alberse, projectmanager digitalisering: 06 19 53 42 21 als je over de inhoud van de functie wilt schakelen (m.alberse@nlgreenlabel.nl)

Reageren kan tot en met woensdag 31 augustus 2022. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.