Op zoek naar duurzame producten en planten voor de buitenruimte? Bekijk de catalogus →

Nieuws

NL Greenlabel is het onafhankelijke label om duurzaamheid in de leefomgeving meetbaar te maken, waarbij groen en biodiversiteit de onderlegger vormen. Het is onze ambitie om samen met onze partners in 2030 de waarde van groen in de bebouwde leefomgeving te verdubbelen. We zijn koploper in Nederland als het gaat om innovatie, kennis en data voor de leefomgeving. En willen actief bijdragen aan een wereld waar mens en natuur meer in balans zijn.

NL Greenlabel is per direct op zoek naar een Business Development Manager (m/v)

Nieuws

NL Greenlabel is het onafhankelijke label om duurzaamheid in de leefomgeving meetbaar te maken, waarbij groen en biodiversiteit de onderlegger vormen. Het is onze ambitie om samen met onze partners in 2030 de waarde van groen in de bebouwde leefomgeving te verdubbelen. We zijn koploper in Nederland als het gaat om innovatie, kennis en data voor de leefomgeving. En willen actief bijdragen aan een wereld waar mens en natuur meer in balans zijn.

Dienstverband: Fulltime (bij voorkeur 40 uur, minimaal 32 uur)

Over NL Greenlabel
NL Greenlabel is het onafhankelijke label om duurzaamheid in de leefomgeving meetbaar te maken, waarbij groen en biodiversiteit de onderlegger vormen. Het is onze ambitie om samen met onze partners in 2030 de waarde van groen in de bebouwde leefomgeving te verdubbelen.

We zijn koploper in Nederland als het gaat om innovatie, kennis en data voor de leefomgeving. We willen betekenisvol zijn door te werken aan een wereld waar mens en natuur meer in balans zijn.

Ons compacte en gedreven team is aan het uitbreiden om onze ambities en doelen te kunnen realiseren. Daarom willen we graag ons team versterken met een Business Development Manager die commercieel kan denken en handelen. En die zorgt voor een heldere positionering van onze dataproducten in de markt.

Wat kun je verwachten?
NL Greenlabel heeft de afgelopen jaren veel succes geboekt met het ontwikkelen van duurzaamheidslabels, waaronder het NL Gebiedslabel en NL Terreinlabel. De ontwikkelde labels willen we sneller en breder kunnen aanbieden in Nederland, door nog beter gebruik te maken van ontwikkelde en gedigitaliseerde processen. Zo kunnen we, samen met de partners, verder groeien en nog meer impact maken om de wereld duurzamer te maken.

De Business Development Manager die we zoeken zorgt voor een heldere positionering van onze dataproducten in de markt. De Business Manager gaat actief op zoek naar partijen in specifieke sectoren die strategische samenwerkingen willen aangaan waardoor
NL Greenlabel als hét keurmerk voor een duurzame leefomgeving wordt gepositioneerd. Naast actieve acquisitie voor een groeiende omzet is de Business Development Manager verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling, uitwerking en koppeling van de verschillende proposities van NL Greenlabel.

In deze functie moet je affiniteit hebben met en het als uitdaging zien om nieuwe klanten en strategische samenwerkingen te bewerkstelligen. We zoeken een echte ‘omdenker’, iemand die de groei van het bedrijf kan aanjagen door buiten de gebaande paden te denken en te handelen.

En verder…

 • Je werft nieuwe klanten en opdrachten vanuit bestaande diensten
 • Je richt contacten met klanten op met gezamenlijke belangen
 • Je handelt proactief, onderkent vroegtijdig obstakels en bedenkt oplossingen
 • Je verbetert voorstellen waar nodig, zonder onze standaard te verlaten
 • Je hebt vaardigheden om het sluiten van transacties te optimaliseren, vanuit verbinding en persoonlijke stijl
 • Je ondersteunt collega’s bij het voorbereiden van onderhandelingen


Wat verwachten we van jou?
NL Greenlabel is op zoek naar een Business Development Manager die de missie om Nederland groener te maken een warm hart toedraagt. Specifieke groene kennis is geen harde eis. Wat wél belangrijk is, is dat je beschikt over een groot actief netwerk en kennis hebt over de vastgoedsector, bij voorkeur aangevuld met de bouw-, bancaire en publieke sector. Daarnaast vragen we je mee te denken in de (door-)ontwikkeling van onze instrumenten waarvoor enige kennis van bedrijfskunde, innovatieprocessen en marketing gewenst is.

Verder ben je onze persoon als:

 • Je beschikt over (minimaal) een afgeronde en relevante WO-opleiding
 • Je een echte ambitieuze teamplayer bent die zelfstandig kan werken
 • “Oprecht, proactief, doelgericht, gedreven, doener, flexibel” zijn woorden die je op het lijf staan geschreven
 • Je de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift beheerst

Wat bieden wij jou?

 • Je komt te werken in een dynamische functie in een groeiende organisatie met een groene missie, waar plezier in je werk voorop staat
 • Onze cultuur kenmerkt zich door een gezellige en informele sfeer
 • Een marktconform salaris op basis van een 40-urige werkweek
 • Laptop en telefoon
 • Pensioenregeling
 • 8% Vakantiegeld

Wij werken hybride; één tot twee dagen per week werkt het team vanuit ons kantoor in Megchelen.

Herken jij jezelf in dit profiel? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Stuur dan je sollicitatiebrief met motivatie en CV naar Prisca van der Wal. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Prisca van der Wal, directeur NL Greenlabel: 06  13 80 78 18  of mail naar: p.vanderwal@nlgreenlabel.nl

Reageren kan tot en met woensdag 31 augustus 2022. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.